18 de febr. 2013

Rutes des de Santes Creus



Santes Creus no és només un Monestir, o no hauria de ser-ho. Santes Creus forma part de la història dels seu entorn, dels seus espais naturals, de les seves explotacions agrícoles, del paisatge que l’envolta.

Però tot això resta encara poc explorat. Ho demostra el fet que hi hagi tan poca informació publicada que permeti recórrer un indret natural excepcional. Amb un espai, PEIN a tocar del poble, amb una concentració més que respectable de construccions en pedra seca, amb un riu dels millors conservats de Catalunya -que, també val a dir, deu ser gràcies a aquest anonimat.

A l’entorn de Santes Creus es poden veure construccions trempleres úniques a la comarca, tant per la seva importància històrica com, malauradament, pel seu estat de deteriorament. 

El municipi compta, a tocar del poble de Pla de Manlleu, amb un espai preparat per a zona d’escalada amb múltiples vies ferrades de diferents nivells. Actualment els accessos estan  descuidats i fins i tot la majoria de veïns desconeixen aquest equipament esportiu natural.

Santes Creus és un conjunt excepcional d’espais que es poden contemplar passejant o pedalant. On es pot gaudir de construccions cistercenques, templeres o agrícoles i on es poden desenvolupar activitats esportives com el trekking, el ciclisme o l’escalada. 

RUTES DES DE SANTES CREUS **

En bicicleta:


A peu:


** Si algun enllaç deixés d'estar actualitzar s'agrairà el comentari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada